Menyelinap Masuk Ke Bandar Tinggal Fukushima, Lelaki Dari Malaysia Ini Temui Begitu Banyak Barang Berharga!

Pada tahun 2011 lalu telah berlaku kejadian gempa bumi kuat berukuran 9 pada Skala Rither di Tōhoku yang telah menyebabkan berlakunya kemelut kemanusiaan dan kesan ekonomi yang dahsyat.

Bencana ini juga telah menyebabkan berlakunya tsunami yang memaksa kira-kira 300,000 orang penduduk meninggalkan kawasan berkenaan kerana kekurangan bekalan makanan, air bersih, tempat berteduh, ubat-ubatan an bahan bakar.

Kejadian tersebut telah menyebabkan satu kerosakan kritikal ke atas Loji Kuasa Nuklear Fukushima I yang menyebabkan kebocoran radiasi yang parah dan kemungkinan kemudaratan kepada kesihatan dan persekitaran jangka panjang sehingga memerlukan usaha pembersihan yang menelan belanja besar.

Oleh itu, bandar Fukushima kini telah ditinggalkan kerana kesan radiasi yang begitu tinggi merebak di kawasan berkenaan.

Bandar berkenaan yang digelar sebagai bandar berhantu kini merupakan kawasan larangan bagi orang ramai memasukinya kerana kesan radiasi.

Seorang lelaki bernama Keow Wee Loong yang merupakan rakyat Malaysia telah pergi ke negara matahari terbit berkenaan dan menyelinap masuk ke kawasan larangan tersebut.

Namun apa yang dijumpainya amat mengejutkan di mana katanya ia amat berbeza dengan kejadian di Chernobyl di mana hampir semua kedai yang ada dirompak sehingga habis licin, tetapi berbeza dengan Fukushima.

Jom kita lihat gambar-gambar yang dikongsikan oleh beliau.

Shopping di supermarket yang telah ditinggalkan sejak bencana Fukushima 2011

Banyak binatang liar yang masuk ke dalam ini mencari makanan. Difahamkan binatang-binatang itu ditinggalkan oleh pemiliknya sejak bencana Fukushima 2011

Kedai buku

KEdai video yang banyak menyewakan cerita anime dan ‘hentai’

Kedai dobi yang masih dipenuhi pakaian yang dibasuh, masih terdapat sejumlah kira-kira 100 yen di dalam mesin berkenaan

Runtuhan akibat gempa bumi

Bangunan runtuh akibat gempa bumi

Sumber – Gempak Viral 2U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *