Wanita Lahirkan Bayi Kembar 12, Namun Hanya 1 Boleh Dipilih Manakala Yang Lain Harus Dibunuh!

Jinan Huang , seorang ibu yang sudah berumur 33 tahun , melahir kan bayi kembar 12 di Shanghai. Jinan , sekarang ini berada keadaan stabil setelah proses melahir kan selama lebih kurang 31 jam , di berikan peluang selama seminggu oleh kerajaan untuk memutuskan seorang bayi yang akan di pilih untuk di besarkan .

“Saya ber-sama suami belum boleh memastikan pilihan.. , ” ujar Jinan yang bercakap kepada wartawan beberapa saat setelah kelahiran yang ajaib tersebut terjadi .“ Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua..

Dia ada-lah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh men-jaga kami di usia tua nanti . ”

“ Kami pasti-nya tidak akan memilih bayi perempuan , ” tambah suami Jinan . “ Kami yakin dengan keputusan kami .” lagi sebelas baki bayi yang tidak dipilih oleh Jinan dan suami-nya akan di lemparkan dari atas puncak gunung , sesuai ke-tetapan yang sudak termaktub dalam Undang-Undang Kelahiran Kembar China .

Sejak undang-undang ‘Satu Keluarga Satu Anak’ diwartakan pada tahun 1983 , kerajaan China sudah membunuh lebih dari 65 juta bayi kembar di negara tersebut .

Jinan , yang mengaku bahawa sudah bertahun-tahun berusaha mendapatkan anak , dengan tegas menolak tuduhan bahawa dia mengambil pil-kesuburan , sebuah amalan yang juga di janjikan dengan hukuman mati di China .

“ Saya tidak mengerti kenapa ini boleh terjadi , ” tambahnya . “ Kepada seluruh rakyat China dan para pemimpin kami yang terhormat , saya memohon permintaan maaf atas k-lahiran bayi kembar kami yang memalukan dan tidak bertanggung jawab ini .

”Sifat ke perimanusiaan di negara China rasanya sudah lama PUPUS , kenapa kami berkata begitu? kerana sudah banyak kes , cerita mahu pun berita yang kita dengar mengenai bayi di makan , kanak-kanak di dera , kanak -kanak dipukul dan kes kanak-kanak yang dilanggar , namun tiada mana-mana pihak yang mahu tampil untuk membantu! ‘

Sumber – Sis Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *