Kisah Hidup Dato’ Sri Siti Nurhaliza Sampailah Lahirnya Si Pipi Merah Yang Tidak Ramai Tahu!

Dato’ Sri Siti Nurhaliza binti Tarudin, lahir 11 Januari 1979 atau lebih dikenali sebagai Siti Nurhaliza merupakan seorang penyanyi, penulis lagu, penerbit rakaman, pengacara televisyen dan ahli perniagaan terkenal di Malaysia.

Beliau memulakan kerjayanya di industri muzik Malaysia pada usia 16 tahun selepas memenangi pertandingan nyanyian Bintang HMI anjuran Radio Televisyen Malaysia (RTM) pada 1 April 1995 di mana beliau menerima tawaran kontrak rakaman daripada empat syarikat rakaman antarabangsa sebelum dilamar oleh Suria Records.

Single sulungnya, “Jerat Percintaan” telah memenangi Anugerah Juara Lagu ke-11 dan dua anugerah lagi untuk Persembahan Terbaik dan Lagu Balada Terbaik. Album pertamanya sendiri, sehingga 2005, ia telah terjual sebanyak 800, 000 unit di Malaysia sahaja.

(Foto) TB – Dato ct Dari zaman kanak kanak hingga lah Lahirnya Si Pipi Merah Siti Aafiyah.

Masa umur sekolah rendah dato ct sudah menunjukkan minat menyanyi

Si pipi merah memang menyerupai si ibu.

Bersama arwah ayah tercinta

Bersama rakan sekolah, kecantikkan dan keayuan Memang dah terserlah.

Foto keluarga dato ct, mesti ada yang tak pernah lihat foto ni kan.

perkahwinan yang menggemparkan dunia seni hiburan di antara Dato k dan Dato ct, menjadi perbualan hangat dalam industri hiburan dalam dan luar negara

Dato ct, banyak memenangi anugerah di dalam negara mahupun di luar negara, Dato ct banyak kali mengharumkan nama negara si persada dunia.

Dato ct memperluaskan empayar nya dengan menceburi bidang perniagaan dan berjaya sehingga kini.. Simplyct

Setelah 11 tahun menunggu Akhirnya dato ct disahkan mengandung.. Betapa gembiranya dato ct dan dato k, allah mendengar segala doa dan permintaan hambanya.

Inilah si dia, puteri yang di tunggu tunggu selama 9 bulan, si pipi merah dengan nama sementara Fatimah Az-Zahra

Genap usianya tujuh hari, penyanyi tersohor, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan suami, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa mengumumkan nama puteri kesayangan mereka, Siti Aafiyah.

Sekitar Majlis Maulid Nabi, Aqiqah & Tahnik Siti Aafiyah, Comelnya!

Sumber – Sweet Nutella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *