Suami Ziana Zain Didakwa Kerana Dituduh Mencederakan Anak Lelakinya Sehingga Luka!

Suami penyanyi terkenal Ziana Zain, Armin Zaharin Ahmad Zambri, 53, didakwa di Mahkamah Majistret Shah Alam sebentar tadi atas tuduhan mencederakan anak lelakinya sehingga luka dengan menggunakan rotan pada 25 Februari lalu.

Tertuduh yang memakai baju-T berwarna kelabu bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Raja Noor Adilla Raja Mahyaldin.

Sebaik pertuduhan dibacakan juga, Armin Zaharin yang tidak diwakili peguam mendakwa melakukan perbuatan atas tujuan mengajar anak.

“Saya ajar dia (anak) mengaji dan solat tetapi dia tidak faham dan bebal,” katanya. Bagaimanapun, pengakuan tersebut tidak diterima oleh Raja Noor Adilla.

Mengikut pertuduhan, Armin Zaharin yang merupakan penganggur itu didakwa dengan sengaja menyebabkan kecederaan luka dan lebam ke atas anaknya dengan menggunakan sebatan rotan.

Sumber: Kosmo Online

SHAH ALAM 6 Mac – Suami penyanyi terkenal Ziana Zain, Armin Zaharin Ahmad Zambri didakwa di Mahkamah Majistret di sini, hari ini atas tuduhan mencederakan anaknya.

Bagaimanapun, Armin Zaharin, 53, yang memakai t-shirt kelabu dan seluar jeans mengaku tidak bersalah atas pertuduhan dibacakan dihadapan Majistret Raja Noor Adilla Raja Mahyaldin.

Mengikut pertuduhan, tertuduh dengan sengaja menyebabkan kecederaan luka dan lebam ke atas anak lelakinya dengan menggunakan sebatan rotan di No 7, Jalan Elektron U16/58E Denai alam pada 25 Februari tahun ini pukul 4 pagi.

Armin Zaharin yang didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat atau dari mana-mana dua darinya.

Terdahulu, dalam rayuannya, Armin Zaharin memaklumkan tujuannya merotan anaknya adalah untuk mengajar anaknya mengaji dan solat, namun anaknya tidak faham. Malah, Armin Zaharin memohon mengurangkan wang jaminan.

Majistret menetapkan wang jaminan RM5,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan kes pada 4 April nanti.

Ziana Zain atau nama sebenarnya, Siti Roziana Zin,50, yang popular dengan lagu Kemelut Di Muara Kasih dan filem Sembilu berkahwin dengan Armin Zaharin yang merupakan bekas pramugara Kanan Penerbangan Malaysia pada 9 Mei 1998.

Hasil perkahwinan, mereka dikurniakan empat orang cahaya mata, Muhammad Aiman, 18 , Muhammad Ammar, 14, serta pasangan kembar, Muhammad Ariel dan Siti Nur Kaseh, 9.

Sumber – Moh Sembang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *